Niepodświetlone wyświetlacze i tablice w stopiątkach

Dyskusje o wagonach serii Konstal 105N i pochodnych.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
luki
Posty: 5392
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Niepodświetlone wyświetlacze i tablice w stopiątkach

#1 Post autor: luki » 30 sty 2008, 21:53

Niepodświetlone wyświetlacze i tablice w stopiątkach
W temacie znajdowały się informacje na temat niepodświetlonych wyświetlaczy (matrycowych) bądź tablic w wagonach 105N i pochodnych.

TABLICE i KASETKI

R-2 Katowice Zawodzie
#338 - brak podświetlenia bocznej tablicy


Podobne tematy:
Kasetki na numer linii podświetlane diodowo

Oryginalna treść: ff pisze:Stworzyłem temat, w którym się będę produkował w tej kwestii, bo dotychczas robiłem to w różnych miejscach (shoutbox, dzień po dniu, stan stopiątek). Zapraszam też innych do obserwowania i informowania. Pierwsza wiadomość jest oczywiście do Waszej edycji, ale tradycyjna prośba, żeby po edycji napisać wiadomość jaka zaszła zmiana. :)

W kwestii wyświetlaczy w karlikach tak jak dotychczas - informacja będzie w "Sprawach bieżących".

Nie wypisałem tylnych wyświetlaczy, bo nie obserwuję, za małe, ale może z czasem... ;)

Informacja dla Bogusia. 579+592 nadal jeździ na 4109 i mogłem sprawdzić wątpliwości. Przedni wyświetlacz świeci.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2013, 21:17 przez luki, łącznie zmieniany 821 razy.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Boguś
Posty: 4741
Rejestracja: 17 lis 2006, 16:30
Lokalizacja: Katowice-Piotrowice

Re: Niepodświetlone wyświetlacze w stopiątkach

#2 Post autor: Boguś » 30 sty 2008, 22:01

ff pisze:Informacja dla Bogusia. 579+592 nadal jeździ na 4109 i mogłem sprawdzić wątpliwości. Przedni wyświetlacz świeci.
Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Po ciężkim dniu w pracy mogłem mieć chwilowe zaćmienie wzroku.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

Re: Niepodświetlone wyświetlacze w stopiątkach

#3 Post autor: ff » 30 sty 2008, 22:23

Nie trzeba było długo czekać, a już jest kolejny. Nie świeci boczny w 313.

DW
Posty: 8044
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#4 Post autor: DW » 31 sty 2008, 13:29

Z tym tematem to dobry pomysł, tylko powinno się też tutaj wypisywać wagony, w których wyświetlacze w ogóle nie działają (obecnie m.in. #552), bo to jest chyba nawet ważniejsze.

Myślę też, że skoro wyświetlacz nie działa w jednym wagonie, a nie w całym składzie, to powinno się wypisywać tylko dany wagon (bo czytając to trochę się pogubiłem...).

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#5 Post autor: ff » 31 sty 2008, 14:19

DW pisze:Z tym tematem to dobry pomysł, tylko powinno się też tutaj wypisywać wagony, w których wyświetlacze w ogóle nie działają (obecnie m.in. #552), bo to jest chyba nawet ważniejsze.
No tak, ale np. na Zawodziu trwałe niedziałanie wyświetlaczy praktycznie się nie zdarza, co jak co, ale w Bytomiu też nie. Tam nie działa chyba z powodów motorowych, którzy nie potrafią lub nie chcą je obsługiwać. Mozna zrobic oczywiście temat o niedziałających wyświetlaczach, tu jest jednak o tych niepodświetlonych ;)
DW pisze:Myślę też, że skoro wyświetlacz nie działa w jednym wagonie, a nie w całym składzie, to powinno się wypisywać tylko dany wagon (bo czytając to trochę się pogubiłem...).
No cóż, ja uwazam, że wyświetlacze posiada cały skład, choć faktycznie zamontowane są głównie w pierwszym wagonie. Do mnie jakoś bardziej przemawia wypisanie całego składu :) I chciałbym, aby tak zostało.

DW
Posty: 8044
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#6 Post autor: DW » 31 sty 2008, 14:53

ff pisze:
DW pisze:Z tym tematem to dobry pomysł, tylko powinno się też tutaj wypisywać wagony, w których wyświetlacze w ogóle nie działają (obecnie m.in. #552), bo to jest chyba nawet ważniejsze.
No tak, ale np. na Zawodziu trwałe niedziałanie wyświetlaczy praktycznie się nie zdarza, co jak co, ale w Bytomiu też nie. Tam nie działa chyba z powodów motorowych, którzy nie potrafią lub nie chcą je obsługiwać. Mozna zrobic oczywiście temat o niedziałających wyświetlaczach, tu jest jednak o tych niepodświetlonych ;)
W Będzinie niestety często zdarza się, że któryś z wyświetlaczy nie działa :(
Nie chodziło mi o tworzenie nowego tematu, tylko o dopisanie takiej listy do tego.
ff pisze:
DW pisze:Myślę też, że skoro wyświetlacz nie działa w jednym wagonie, a nie w całym składzie, to powinno się wypisywać tylko dany wagon (bo czytając to trochę się pogubiłem...).
No cóż, ja uwazam, że wyświetlacze posiada cały skład, choć faktycznie zamontowane są głównie w pierwszym wagonie. Do mnie jakoś bardziej przemawia wypisanie całego składu :) I chciałbym, aby tak zostało.
W końcu, to Ty założyłeś temat, więc się przyzwyczaję ;)

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

Re: Niepodświetlone wyświetlacze w stopiątkach

#7 Post autor: ff » 31 sty 2008, 18:24

W 582+580 jednak świeci boczny wyświetlacz. Musieli wymienić lampę w zeszłym roku.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

Re: Niepodświetlone wyświetlacze w stopiątkach

#8 Post autor: ff » 05 lut 2008, 19:04

Do tej niechlubnej listy jestem zmuszony dopisać dwa nowe składy: 691+689 i 726+727, którym przestały świecić wyświetlacze boczne.

Awatar użytkownika
Filip_777
Posty: 348
Rejestracja: 11 lis 2006, 11:50
Lokalizacja: Bytom

#9 Post autor: Filip_777 » 08 lut 2008, 21:28

W #582 boczny wyświetlacz jest niepodswietlony i na dodatek wyskakuje tylko numer linii i napis u góry np. Bytom. Nie wiem czy wszyscy beda wiedziec o co mi chodzi ;)

Wyjaśnienie :

9 BYTOM
PLAC SIKORSKIEGO

a jest:

9 BYTOM
-----------------

:-|

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#10 Post autor: ff » 09 lut 2008, 00:10

Filip_777 pisze:W #582 boczny wyświetlacz jest niepodswietlony i na dodatek wyskakuje tylko numer linii i napis u góry np. Bytom.
Jeżeli widziałeś w dzień to miał prawo być niepodświetlony. Generalnie dotychczas wieczorami świecił. ;)

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

Re: Niepodświetlone wyświetlacze w stopiątkach

#11 Post autor: ff » 10 lut 2008, 17:56

Zgodnie z wcześniejszymi przypuszczeniami w Bytomiu oświetlony został boczny wyświetlacz w 609. Ale skład pozostaje na liście, ponieważ nadal nie świeci wyświetlacz przedni.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#12 Post autor: ff » 11 lut 2008, 08:22

Na Zawodziu też wymieniają niedziałające lampy - oświetlenie bocznych wyświetlaczy powróciło wreszcie do 574 i nawet dość szybko do 691 ;)

Dopisane po południu

Po południu widziałem znowu 574+573 i boczny wyświetlacz w 574 znowu nie świecił. Bardzo to dziwne. Wraca więc do listy.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#13 Post autor: ff » 12 lut 2008, 20:15

Boczny wyświetlacz świeci już w 726 :) Wykreślam.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#14 Post autor: ff » 21 lut 2008, 13:20

Wykreślam skład 313+314. Od dziś świeci boczny wyświetlacz.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#15 Post autor: ff » 21 lut 2008, 23:07

Kurczy się lista wagonów z Zawodzia. I dobrze. Właśnie taki jest cel tej listy, może odpowiedni czasem tu zajrzy i zadziała :D

Wykreślam dziś również wagon 748, któremu po ok. 2 miesiącach oświetlono boczny wyświetlacz. Został już tylko 574.

DW
Posty: 8044
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#16 Post autor: DW » 09 mar 2008, 21:38

W #790 nie działa przedni wyświetlacz i nie jest on też podświetlony, więc dopisuję.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#17 Post autor: ff » 09 mar 2008, 22:51

To jeszcze dopisuję 318 z Zawodzia (boczny).

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#18 Post autor: ff » 21 mar 2008, 12:06

W 609 nareszcie świeci przedni wyświetlacz (wykreślam z listy). Zrobiono mu (po prośbie ;)) przegląd całego oświetlenia, bo pięknie świecą lampki z boku i z tyłu w doczepce 610 :D

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#19 Post autor: R_G » 21 mar 2008, 16:21

W #790 działa przedni wyświetlacz :!:
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#20 Post autor: ff » 21 mar 2008, 19:14

Mika0005 pisze:W #790 działa przedni wyświetlacz :!:
Może działać, w tym wątku podstawowe pytanie to czy świeci :P


Gdzieś pisałem, że bezpośrednio od uruchomienia po dłuższej przerwie, nie świeciła ciągle lampka w tylnym wyświetlaczu wagonu 736. Ale już świeci.

DW
Posty: 8044
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#21 Post autor: DW » 23 mar 2008, 21:07

ff pisze:
Mika0005 pisze:W #790 działa przedni wyświetlacz :!:
Może działać, w tym wątku podstawowe pytanie to czy świeci :P
Świeci, więc usuwam wpis :)

Świeci się również lampa w bocznym wyświetlaczu w #501, więc usunąłem też ten wpis.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#22 Post autor: ff » 24 mar 2008, 17:29

ff pisze:To jeszcze dopisuję 318 z Zawodzia (boczny).
Wykreślam 318, bo już świeci.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#23 Post autor: ff » 25 mar 2008, 18:49

Dopisuję wagon 783, któremu przestało się świecić z boku.

Awatar użytkownika
adasiek
Posty: 353
Rejestracja: 12 lis 2006, 14:01
Lokalizacja: Gliwice

#24 Post autor: adasiek » 28 mar 2008, 19:18

W wagonie #732 nie działa przedni oraz tylny wyświetlacz. Nie wiem niestety jak z bocznym, podejrzewam że i on może być niesprawny.

EDIT: Dziś już wszystkie normalnie działają. ( 29.03 ) . :shock:

DW
Posty: 8044
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#25 Post autor: DW » 04 maja 2008, 11:08

W #334 nie jest podświetlony tylny wyświetlacz.

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#26 Post autor: R_G » 10 cze 2008, 22:33

Również tylni wyświetlacz nie jest podświetlony w #754
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#27 Post autor: ff » 15 cze 2008, 00:03

Usuwam z listy wagony 574 i 783 (pewnie neonówki dostały spory czas temu). Wszystkie wyświetlacze na Zawodziu świecą.

Usuwam też 579+592 z Bytomia, bo wyświetlacze zniknęły ;)

Awatar użytkownika
observator
Posty: 405
Rejestracja: 20 wrz 2007, 18:50
Lokalizacja: punkt_observacyjny
Kontakt:

#28 Post autor: observator » 23 cze 2008, 01:15

We wtorek 17. czerwca zauważyłem że w #680+679 ciemny jest boczny wyświetlacz.
tramwaj najlepszym środkiem transportu na zakorkowane miasta

[1] pomiędzy przystankami 'Zawodzie Akademia Ekonomiczna-Zawodzie Ośrodek Sportowy' w kierunku pętli/zajezdni
[2] j.w. w kierunku Rynku

DW
Posty: 8044
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#29 Post autor: DW » 01 lip 2008, 23:05

Dopisałem #665, w którym nie święci przedni i tylny wyświetlacz.
Tylny w #334 powinien już chyba świecić, bo chyba go zmieniono na inny albo przeprogramowano (obecnie wskazuje większe cyferki)

Awatar użytkownika
observator
Posty: 405
Rejestracja: 20 wrz 2007, 18:50
Lokalizacja: punkt_observacyjny
Kontakt:

#30 Post autor: observator » 17 lip 2008, 17:40

ff pisze:Usuwam z listy wagony 574 i 783 (pewnie neonówki dostały spory czas temu). Wszystkie wyświetlacze na Zawodziu świecą.
Godz. 10.00 na Słonecznej sobie stał #783+784 i z tyłu ciemno, z boku w 784 sprawny.
tramwaj najlepszym środkiem transportu na zakorkowane miasta

[1] pomiędzy przystankami 'Zawodzie Akademia Ekonomiczna-Zawodzie Ośrodek Sportowy' w kierunku pętli/zajezdni
[2] j.w. w kierunku Rynku

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#31 Post autor: R_G » 19 lip 2008, 23:57

DW pisze:Tylny w #334 powinien już chyba świecić, bo chyba go zmieniono na inny albo przeprogramowano (obecnie wskazuje większe cyferki)
Tak mogło by się wydawać, ale takie rzeczy to tylko w ERZE. Nie dość że nie działa tylny to jeszcze przedni działa do połowy (lewa strona ciemna) :P :D
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

rafalurbino18
Posty: 6216
Rejestracja: 09 paź 2007, 13:56
Lokalizacja: Zabrze

#32 Post autor: rafalurbino18 » 26 lip 2008, 18:51

Edycja 28 lipca 18:04 - (*)
Jeśli dobrze zauważyłem to nie działał wyświetlacz w gliwickim wagonie #732 kursującym dziś zamiast Moderusa na poc.18.

(*) Dziś już wyświetlacz ten działał. Prawdopodobnie w sobotę był tylko wyłączony.

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#33 Post autor: R_G » 05 sie 2008, 00:27

Wszystkie wyświetlacze w wagonie #665 są podświetlone
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#34 Post autor: ff » 16 wrz 2008, 20:08

Przepalona jest lampa w bocznym wyświetlaczu wagonu 695 od składu 695+593.

Nie wiem na ile aktualne są pozostałe informacje w pierwszym poście co do Zawodzia, ale postaram się je w najbliższym czasie pamiętać zweryfikować.

EDIT 17.09

Wykreślam boczny wyświetlacz składu 680+679, gdyż (zapewne od dawna) świeci :D

EDIT 18.09

Nie świeci przedni wyświetlacz w 728. To naprawdę rzadkość żeby z przodu nie świeciło na Zawodziu, może stało się to dzisiaj. Pewnie to szybko naprawią.

EDIT 20.09

Wszystkie starocie sprzed kilku miesięcy z Zawodzia już sprawdzone i zaktualizowane. Dziś wykreślam skład 783+784, który ma już podświetlony tylny wyświetlacz.

rafalurbino18
Posty: 6216
Rejestracja: 09 paź 2007, 13:56
Lokalizacja: Zabrze

#35 Post autor: rafalurbino18 » 23 wrz 2008, 20:09

Z tego co widziałem to gliwicki #785 jeździł dziś z niepodświetlonym wyświetlaczem przednim i bocznym.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#36 Post autor: ff » 24 wrz 2008, 11:55

Pewnie motorowy nie włączył.

rafalurbino18
Posty: 6216
Rejestracja: 09 paź 2007, 13:56
Lokalizacja: Zabrze

#37 Post autor: rafalurbino18 » 24 wrz 2008, 19:46

ff pisze:Pewnie motorowy nie włączył.
Zgadza się :) Dzisiaj już włączony był :-P

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5392
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#38 Post autor: luki » 28 wrz 2008, 16:18

Dopisuję #578+577, a konkretnie chodzi tu o tylny w #577. Zaobserwowane wczoraj na 11 ;)
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#39 Post autor: R_G » 06 paź 2008, 00:07

Niepodświetlony jest boczny wyświetlacz w wagonie #508
oraz tylny w #567

EDYCJA: 08.10.08 - 21:50

Również przedni wyświetlacz w #450 nie świeci


EDYCJA: 09.10.08 - 22:35
Dopisać tylny w #527

Epidemia jakaś ostatnio :/
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#40 Post autor: ff » 28 paź 2008, 17:31

Skład w zakładowym z Zawodzia, kursujący dziś na poc. 204 ma niepodświetlony boczny wyświetlacz. Nie jest to 695+593, który jest już na liście, ponieważ tablica drugiego wagonu jest podświetlona neonem, a w przypadku 593 są to lampki (przynajmniej zawsze tak było).

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#41 Post autor: R_G » 10 lis 2008, 20:52

Usunąć info o tylnym w #334, dopisać natomiast przedni i boczny :?
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#42 Post autor: ff » 12 lis 2008, 16:34

Rozszerzam temat o podświetlenia zwykłych tablic, ponieważ widzę, że po ostatniej akcji przywracania oświetlenia w bytomskich wagonach, Stroszek znowu sobie pod tym względem leci w kulki. Już pierwszego dnia widziałem kilka wagonów z niepodświetlonymi tablicami, ale na razie tylko skromnie wpisana jedna. Wcześniej we wrześniu też kilka tablic widziałem niepodświetlonych (m.in. w 647+648). Lista, na której się skupię przez kilka najbliższych dni, ma na celu zobrazować skalę zjawiska.

Swoje miejsce znajduje tu też moja ulubiona tablica wagonu 701 ;) W tej chwili świecą tylko dwie skrajne lewe lampki, czyli od września zgasła skrajna prawa.

EDIT nr 1 13.11

Przez kilka najbliższych dni będę uzupełniał listę o nieświecące tablice i nie będę na bieżąco wypisywał co dopisałem, gdyż kilka razy dziennie coś przybywa.

Skład 578+577 ma już świecący tylny wyświetlacz, więc usuwam go z listy.

EDIT nr 2 13.11

Jestem zmuszony dopisać skład 783+784, u którego nie świeci tylny wyświetlacz.

Natomiast ramka w wagonie 701 zyskała prawe światełko, które wczoraj nie świeciło (a od kiedy nie świeciło to nie mam pojęcia). Nie świeci ciągle środkowa prawa lampka i to już chyba dłużej niż pół roku. Albo zmodyfikowali instalację na trójżarówkową, albo jest jakiś elektryczny problem z tym jednym gniazdkiem.

EDIT nr 3 13.11

Wypalona jest lampa bocznego wyświetlacza w wagonie 328. Pozostałe świecą. Dopisuję więc do listy.

EDIT 14.11

Przedni wyświetlacz wagonu 728, o którym pisałem we wrześniu że nie jest poświetlony, dziś widzę, że jest bez ten wady. Wykreślam.

W wagonie 745 nie świeci cała instalacja powietleniowa (przód (co zrozumiałe), ale i bok, i tył.

EDIT 15.11

Wykreślam już ostatnią podawaną przeze mnie jeszcze we wrześniu, obecnie już zweryfikowaną informację. W wagonie 695 świeci się boczny wyświetlacz. Świeci się jednak bardzo słabo, na pół gwizdka, ale jednak się świeci :D

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#43 Post autor: ff » 18 lis 2008, 17:56

Niestety padają kolejne lampy od wyświetlaczy na Zawodziu. Dziś zauważyłem, że nie świeci boczny wyświetlacz w wagonie 583, a także znowu przestał świecić tylny w wagonie 736.

Jeżeli chodzi o światełka, to dziś dopisuję tylną kasetkę krakusa 253. Wcześniej dopisywałem inne bez komentowania, ale kto chce wiedzieć jak sytuacja wygląda to zapraszam do pierwszego postu. Napiszę tylko, że w wagonie 745 nie świeci nic - nie podłączyli prawdopodobnie po złączeniu składu tej instalacji do wagonu 746.

EDIT 19.11

Dopisuję do listy skład 662+617. Nie świeci mu się tylny wyświetlacz. Wczoraj jeszcze był podświetlony.

EDIT 22.11

I kolejny wagon. Nie świeci oświetlenie tablicy w 647. Jeszcze wczoraj świeciła.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#44 Post autor: ff » 24 lis 2008, 18:38

W miniony weekend ktoś na Zawodziu dononał przeglądu lamp do wyświetlaczy. Pojawiły się sprawne świetlówki w bocznym 583 oraz w tylnym 784. Pozostałych dotychczas ciemnych nie widziałem, ale być może też napłyną dobre wieści :D Na razie wykreślam dwa ww. z listy.

Sukcesywnie oprócz tego dopisuję kolejne niesprawne oświetlenia na Stroszku.

EDIT 25.11

Stało się tak jak przewidywałem - mogę usunąć kolejne pozycje z Katowic. Nowa lampa została wstawiona do bocznego wyświetlacza w 328 i tylnego w 617. Jednak wyświetlacz w 617 zgasł na moich oczach, podczas gdy pozostałe cały czas świeciły. Wykreślę go po dokonaniu ponownej obserwacji. Możliwe, że w 736 też jest wszystko w porządku. Z uwagi na masowość naprawy być może ktoś tu zajrzał, przeczytał i zadziałał :)

Dopisuję niestety tradycyjnie kolejne wagony ze Stroszka.

EDIT 26.11

736 jednak nadal ma ciemny tylny. Z przepaloną lampa bocznego wyświetlacza od dzisiaj jeździ wagon 598 (dopisuję do listy).

Dopisuję też stroszkowy 344 - nie świeci tylna.

EDIT 28.11

Dzisiejsze zmiany:

1) Wykreślam tylną kasetkę 745. Już świeci. Nadal nie świeci boczna tablica w tym wagonie.
2) Nie świeci boczna tablica i przednia kierunkowa w 743.
3) Nie świeci 495 (boczna).
4) w wagonie 593 coś chyba padło w kablach łaczących wagony - nie świeciła ani tablica, ani tylny wyświetlacz.
5) Nie świeci przednia kasetka na nr linii w 272.

Przypadki 2-4 jeszcze niedawno nie istniały - wszystko było sprawne.

EDIT 30.11

Wreszcie się coś rusza w Bytomiu. Sprawną świetlówkę wreszcie po kilku tygodniach dostała boczna tablica w wagonie 254. Wczoraj jeszcze była stara wypalona.

Nie wiem o co chodzi, ale znowy nie świeci tylna kasetka w 745. Świeciła w piątek pierwszy raz po połączeniu, wczoraj znowu ciemno... :/

DOP.

W 711 z boku od dziś nie świeci.

EDIT 02.12

Dziś dopisałem - 483 (tylna), 670+669 (obie boczne), 617 - tylny wyświetlacz jednak nadal nie świeci.

Awatar użytkownika
Boguś
Posty: 4741
Rejestracja: 17 lis 2006, 16:30
Lokalizacja: Katowice-Piotrowice

#45 Post autor: Boguś » 04 gru 2008, 19:08

W wagonie #745 świeci już zaróweczka w tylnej kasetce. Nadal nie działa podświetlenie bocznej tablicy.

W wagonie #771 nie działa podświetlenie w tylnej kasetce.

R_G
Posty: 2709
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#46 Post autor: R_G » 05 gru 2008, 12:10

Przy wagonie #754 należy usunąć notę o defekcie tylnego wyświetlacza, dodać należy notę o niepodświetlonym przednim wyświetlaczu.
[scroll] :!: Pozdrawiam :!: [/scroll] [center]FTŚ REJON NUMER 1 / Będzin[/center]

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5392
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#47 Post autor: luki » 07 gru 2008, 15:09

Do listy dodaję #747, gdyż nie działała podświetlenie przedniej kasety na tablice kierunkową.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#48 Post autor: ff » 07 gru 2008, 18:49

Świeci już tylna kasetka w 478.

EDIT

Dzisiejszego wieczoru przepaliła się lampa w bocznym wyświetlaczu 574. Jeszcze o 16:30 widziałem ją świecącą, teraz skład zjeżdża z ciemnym (tylko tym) wyświetlaczem.

Z listy wagonów z Bytomia, w ktorych z boku świeci się tylko jedna żarówka, wykreśliłem 483, gdyż dziś świecą obie. W 482 nadal tylko jedna.

Awatar użytkownika
Boguś
Posty: 4741
Rejestracja: 17 lis 2006, 16:30
Lokalizacja: Katowice-Piotrowice

#49 Post autor: Boguś » 08 gru 2008, 18:53

Wykreślam z listy tylny wyświetlacz #617, w którym już działa podświetlenie.

ff
Posty: 5734
Rejestracja: 13 lis 2006, 18:33
Lokalizacja: ---

#50 Post autor: ff » 08 gru 2008, 20:55

W 603 nie świeci się tylna kasetka.

DOPISANE

Aha, w 647+ pojawiła się jedna święcąca żaróweczka. Oznacza to, że kupili kilka sztuk żarówek, podobnie się stało w 483, o czym było wczoraj :) Przenoszę z listy "nieświecących" do "święcących na jednej żarówce".

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości