Ratujmy forum!

Sprawy forum, propozycje, ogłoszenia, regulamin.
Wiadomość
Autor
Damien
Posty: 2270
Rejestracja: 20 gru 2015, 15:54
Lokalizacja: Siemianowice Śl.

#51 Post autor: Damien » 12 lip 2018, 22:05

Wszystko ma swój koniec, aczkolwiek uważam, że forum jeszcze nie skończy żywota, choć rzeczywiście ostatnio zrobiło się tu dość żałośnie, mało osób z załogi odwiedza to forum i przez to wiele rzeczy wymaga poprawy, aktualizacji... Poczekajmy, może wkrótce pojawi się jakieś słowo od "góry".

IgorMike, w jakim sensie nie da się robić screenshotów będąc zalogowanym? Przecież tworzenie screena printscreenem czy narzędziem Wycinanie działa w systemie operacyjnym użytkownika i jest niezależne od danej strony internetowej. :mryellow:

Awatar użytkownika
IgorMike
Posty: 1414
Rejestracja: 08 sty 2018, 19:38
Lokalizacja: Świętochłowice

#52 Post autor: IgorMike » 13 lip 2018, 04:24

Damien pisze:IgorMike, w jakim sensie nie da się robić screenshotów będąc zalogowanym? Przecież tworzenie screena printscreenem czy narzędziem Wycinanie działa w systemie operacyjnym użytkownika i jest niezależne od danej strony internetowej. :mryellow:
Ja 99% forumowania robie na telefonie. I właśnie mi sie czasem pokazuje "Nie można przechwycić zrzutu ekranu. Zabroniono z powodu zasad zabezpieczeń." Ale potem wylogowany też nie mogłem skrina zrobić więc pewnie zależy to od kadrowania. Gupie RODO czy co to tam :-x
Zagłosuj na stodwójkę z Lego :)

https://ideas.lego.com/projects/7d349fa ... 9341f93729

(Szczegóły na PW)

Awatar użytkownika
Lagu
Posty: 5650
Rejestracja: 19 sie 2016, 14:43
Lokalizacja: Świętochłowice

#53 Post autor: Lagu » 13 lip 2018, 22:48

IgorMike pisze:
Damien pisze:IgorMike, w jakim sensie nie da się robić screenshotów będąc zalogowanym? Przecież tworzenie screena printscreenem czy narzędziem Wycinanie działa w systemie operacyjnym użytkownika i jest niezależne od danej strony internetowej. :mryellow:
Ja 99% forumowania robie na telefonie. I właśnie mi sie czasem pokazuje "Nie można przechwycić zrzutu ekranu. Zabroniono z powodu zasad zabezpieczeń." Ale potem wylogowany też nie mogłem skrina zrobić więc pewnie zależy to od kadrowania. Gupie RODO czy co to tam :-x
Kolego IgorMike z tego co widzę, korzystasz z Galaxy J3 2016 (J730FN), używasz przeglądarki Mozilla. Ja osobiście korzystam z modelu J7 2016 (J710FN), podobna linia produkcyjna. Na Mozilli miałem podobny problem, polecam przesiadkę na Operę, oczywiście zakładam, że robisz screeny kombinacją Samsunga :P

Awatar użytkownika
IgorMike
Posty: 1414
Rejestracja: 08 sty 2018, 19:38
Lokalizacja: Świętochłowice

#54 Post autor: IgorMike » 13 lip 2018, 23:35

Lagu pisze:
IgorMike pisze:
Damien pisze:IgorMike, w jakim sensie nie da się robić screenshotów będąc zalogowanym? Przecież tworzenie screena printscreenem czy narzędziem Wycinanie działa w systemie operacyjnym użytkownika i jest niezależne od danej strony internetowej. :mryellow:
Ja 99% forumowania robie na telefonie. I właśnie mi sie czasem pokazuje "Nie można przechwycić zrzutu ekranu. Zabroniono z powodu zasad zabezpieczeń." Ale potem wylogowany też nie mogłem skrina zrobić więc pewnie zależy to od kadrowania. Gupie RODO czy co to tam :-x
Kolego IgorMike z tego co widzę, korzystasz z Galaxy J3 2016 (J730FN), używasz przeglądarki Mozilla. Ja osobiście korzystam z modelu J7 2016 (J710FN), podobna linia produkcyjna. Na Mozilli miałem podobny problem, polecam przesiadkę na Operę, oczywiście zakładam, że robisz screeny kombinacją Samsunga :P
Oż kurła, dobry jest. Tylko przeglądarki nie zgadłeś. Korzystam z chroma :)


Dziękuję za radę i kończymy oftopik ;)
Zagłosuj na stodwójkę z Lego :)

https://ideas.lego.com/projects/7d349fa ... 9341f93729

(Szczegóły na PW)

patryk644
Posty: 2832
Rejestracja: 24 kwie 2016, 11:30
Lokalizacja: Chorzów

#55 Post autor: patryk644 » 23 lip 2018, 11:11

Informuję, iż z dniem dzisiejszym rezygnuję z "zajmowania" się forum. Proszę o "rozdanie" list, którymi się zajmowałem. Powodem mojej rezygnacji jest fakt, iż pod moją nieobecność żadna osoba do tego uprawniona tych list nie aktualizowała, a ja nawet nie miałem jak tego zrobić. Z dniem dzisiejszym "zawieszam" również moją działalność na tym forum do odwołania.
LINIA 20: CHORZÓW RYNEK - Chorzów Batory - Załęże - Katowice - Zawodzie - Burowiec - SZOPIENICE PĘTLA

Awatar użytkownika
IgorMike
Posty: 1414
Rejestracja: 08 sty 2018, 19:38
Lokalizacja: Świętochłowice

#56 Post autor: IgorMike » 27 lip 2018, 09:08

Po raz kolejny proszę o przepisanie na mnie spisu końcówek zderzaków i listew na stopiątkach.
Zagłosuj na stodwójkę z Lego :)

https://ideas.lego.com/projects/7d349fa ... 9341f93729

(Szczegóły na PW)

trajtek
Posty: 1432
Rejestracja: 29 lis 2014, 12:52
Lokalizacja: Hindenburg

#57 Post autor: trajtek » 30 lip 2018, 13:08

Przeglądając DPD i wpisy, w których wypisywane są autobusy komunikacji zastępczej zacząłem się zastanawiać, co to właściwie jest #500 a co #94. Po numerze linii pozostaje się domyśleć, że to pierwsze to Mercedes z PKM Katowice, a to drugie to SOR BN12 od Kłosoka. Sprawa się komplikuje, gdy są numery takie jak np. #119 czy #127 - Kłosok pod takimi numerami ma autobusy marki SOR, zaś Pawelec ma pod tymi numerami autobusy MAZ, a obydwa przedsiębiorstwa podczas różnych utrudnień wystawiają swoje autobusy.

Stąd propozycja, żeby może oznaczać który autobus jest z jakiego przedsiębiorstwa, bo numeracja w niektórych przypadkach się dubluje i po czasie nie wiadomo, co to właściwie było. Na jakieś wpisy w regulamin nie liczę, bo wszyscy widzimy jakie jest zainteresowanie wprowadzaniem zmian, raczej chodzi mi o jakąś nieformalną, dżentelmeńską umowę między nami.

Awatar użytkownika
tramwajarze z19
Posty: 2287
Rejestracja: 27 mar 2012, 13:35
Lokalizacja: Bytom - Karb
Kontakt:

#58 Post autor: tramwajarze z19 » 30 lip 2018, 22:00

trajtek pisze:Przeglądając DPD i wpisy, w których wypisywane są autobusy komunikacji zastępczej zacząłem się zastanawiać, co to właściwie jest #500 a co #94. Po numerze linii pozostaje się domyśleć, że to pierwsze to Mercedes z PKM Katowice, a to drugie to SOR BN12 od Kłosoka. Sprawa się komplikuje, gdy są numery takie jak np. #119 czy #127 - Kłosok pod takimi numerami ma autobusy marki SOR, zaś Pawelec ma pod tymi numerami autobusy MAZ, a obydwa przedsiębiorstwa podczas różnych utrudnień wystawiają swoje autobusy.

Stąd propozycja, żeby może oznaczać który autobus jest z jakiego przedsiębiorstwa, bo numeracja w niektórych przypadkach się dubluje i po czasie nie wiadomo, co to właściwie było. Na jakieś wpisy w regulamin nie liczę, bo wszyscy widzimy jakie jest zainteresowanie wprowadzaniem zmian, raczej chodzi mi o jakąś nieformalną, dżentelmeńską umowę między nami.
Ja jak zawsze wpisuje komunikację autobusową do obok nr. wozu wraz z planem wpisuje firmę bądź rejestrację wozu. (Nie dotyczy to jak jeździła linia T-5, wtedy było jasne kto i co tam jeździło planowo) :)
Linia 47:Bytom Politechnika Śląska - Bytom Plac Sikorskiego - Łagiewniki Targowisko - Lipiny Targowisko - Ruda Śląska Chebzie Pętla

Linia 49:Stroszek Zajezdnia - Dąbrowa Miejska - Urząd Miasta - Bytom Plac Sikorskiego

Awatar użytkownika
IgorMike
Posty: 1414
Rejestracja: 08 sty 2018, 19:38
Lokalizacja: Świętochłowice

#59 Post autor: IgorMike » 03 sie 2018, 11:43

Nie wytrzymam i pokuszę się też o przejęcie Debiutów i imion wagonów Ptm. Ładnie proszę :roll:

[ Dodano: 2018-08-10, 11:07 ]
Chalo?

[ Dodano: 2018-08-11, 21:22 ]
Plis ja was bradzo 😦
Zagłosuj na stodwójkę z Lego :)

https://ideas.lego.com/projects/7d349fa ... 9341f93729

(Szczegóły na PW)

Awatar użytkownika
Lagu
Posty: 5650
Rejestracja: 19 sie 2016, 14:43
Lokalizacja: Świętochłowice

#60 Post autor: Lagu » 11 wrz 2018, 22:09

Chciałbym prosić o przejęcie tematu Reklamy na wagonach typu E1 , oczywiście, jeśli kolega skoti wyrazi na to zgodę poniżej.

Awatar użytkownika
skoti
Posty: 8387
Rejestracja: 04 maja 2010, 20:14
Lokalizacja: Sosnowiec

#61 Post autor: skoti » 16 wrz 2018, 17:57

Lagu pisze:Chciałbym prosić o przejęcie tematu Reklamy na wagonach typu E1 , oczywiście, jeśli kolega skoti wyrazi na to zgodę poniżej.
Oddaje temat ;)

Awatar użytkownika
#530+540
Posty: 221
Rejestracja: 10 kwie 2019, 12:57
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Ratujmy forum!

#62 Post autor: #530+540 » 28 kwie 2019, 10:10

Moge wziąść pod opiekę temat ,,Numery taborowe i loga po lewej stronie wagonów,,.
( oczywiście jeśli elot360 wyrazi zgodę na oddanie tematu mi :roll: )
Również chętnie przejme temat,,Krzesła w Stopiątkach,,
( jesli patryk644 wyrazi na to zgodę.)
Ja nie spisuje ze SDIP. Ja spisuje z real live.

M.K :jupi:

Awatar użytkownika
IgorMike
Posty: 1414
Rejestracja: 08 sty 2018, 19:38
Lokalizacja: Świętochłowice

Re: Ratujmy forum!

#63 Post autor: IgorMike » 28 kwie 2019, 12:12

#530+540 pisze:
28 kwie 2019, 10:10
Moge wziąść pod opiekę temat ,,Numery taborowe i loga po lewej stronie wagonów,,.
( oczywiście jeśli elot360 wyrazi zgodę na oddanie tematu mi :roll: )
Również chętnie przejme temat,,Krzesła w Stopiątkach,,
( jesli patryk644 wyrazi na to zgodę.)
Obaj zrzekli się swoich list w zeszłym roku ;)
Zagłosuj na stodwójkę z Lego :)

https://ideas.lego.com/projects/7d349fa ... 9341f93729

(Szczegóły na PW)

Awatar użytkownika
#530+540
Posty: 221
Rejestracja: 10 kwie 2019, 12:57
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Ratujmy forum!

#64 Post autor: #530+540 » 28 kwie 2019, 13:41

IgorMike pisze:
28 kwie 2019, 12:12
#530+540 pisze:
28 kwie 2019, 10:10
Moge wziąść pod opiekę temat ,,Numery taborowe i loga po lewej stronie wagonów,,.
( oczywiście jeśli elot360 wyrazi zgodę na oddanie tematu mi :roll: )
Również chętnie przejme temat,,Krzesła w Stopiątkach,,
( jesli patryk644 wyrazi na to zgodę.)
Obaj zrzekli się swoich list w zeszłym roku ;)
Czyli znaczy że mogę przejąć te tematy?
Jeśli możesz przekazywać tematy innym użytkownikom
,to proszę oddaj je mi :faja:
Ja nie spisuje ze SDIP. Ja spisuje z real live.

M.K :jupi:

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5365
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Re: Ratujmy forum!

#65 Post autor: luki » 28 kwie 2019, 18:06

Wymienione wyżej tematy zostały przekazane pod opiekę użytkownika #530+540.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
#530+540
Posty: 221
Rejestracja: 10 kwie 2019, 12:57
Lokalizacja: Sosnowiec

Re: Ratujmy forum!

#66 Post autor: #530+540 » 22 maja 2019, 07:31

Informuję, że w dniach 20.5- 22.5 będę nieaktywny na
forum. Przerz ten okres, listy którymi się zajmuje, nie będą aktualizowane.
Ja nie spisuje ze SDIP. Ja spisuje z real live.

M.K :jupi:

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości