Iwo pisze:Slim pisze:Damian_1974 pisze:R_G pisze:Jeśli idzie o CWK... To pieśń przyszłości. Bardzo odległa, bardzo daleka (wg mojego uznania nie ma nawet o czym rozmawiać).
Dlaczego nie ma o czym marzyć. Rejon ślimaka będzie w pierszej kolejności modernizowany.
No faktycznie odległa przecież umowa już podpisana, czekają tylko na pogodę.
Wiecie, czasami ręce i nie tylko opadają. Projekt techniczy zawiera przebudowę linii 15 w całości na dwu torową. Do przebudowy idzie wiadukt jak również wszystkie mosty na trasie.
Uwaga, odpowiedź

Sorry, miałem na myśli wydłużenie '15' poprzez budowę tunelu i reszty aż do Gwiezdnej. Przepraszam, źle się wyraziłem.
(Iwo, mnie tam nic nie opada

)
Damian_1974 pisze:No zastanów się,
Uwierz, że to zrobiłem. Jednakże posądziłem rifi-ego, że nie zna różnicy między mostem, a wiaduktem (czym równocześnie zwracam honor :eye: ). Nie ukrywam, że też chwilę szukałem wiaduktu na tej linii zanim napisałem, a okazało się, że chodzi o tę popierdułkę. Po przemyśleniu także zadałem pytanie, ale nikt nie umiał odpowiedzieć, że chodzi o wiadukt nad linią DB Schenker Rail Polska.
R_G pisze:
Tak nawiasem. Termin realizacji zamówienia "Wiadukt w Modrzejowie..." - 31.12.2012 .
Iwo pisze:
Terin realizacji zadania został przesunięty na ten rok ( prawdopodobnie marzec ). Przesunięcie jest spowodowane zapewnieniem odpowiedniej ilości taboru dwukierunkowego celem zachowania maksymalnie długiego odcinka kursowania linii 26.
Ok, dobrze wiedzieć. Bazuję na dokumentach udostępnianych na stronie TŚ S.A. (zapisując ciekawe informacje dotyczące inwestycji w Sosnowcu)

Dzięki za info.
Iwo pisze:To coś słabe pieśni słuchasz albo nie tego wykonawcy co trzeba. Pisałem wyraźnie, że prace na CWK zaczną się jak tylko pozwolą na to warunki pogodowe po podpisaniu umowy z wykonawcą o ile nie będzie protestów pozostałych konkurentów biorących udział w postępowaniu przetargowym.
Moje pieśni są cudowne wręcz, ale to nie o tym tutaj będziemy gadać. Nie będę też się czymś sarkastycznym odwdzięczać

Jeśli idzie o "CWK" wyjaśniłem w wyżej wymienionym wpisie

Jeszcze raz, sorki za złe wyrażenie.
Boguś pisze:
Domyślam się, że chodzi o Nocną podróż bez spalin. W innym dziale jest stosowna informacja.
Dokładnie! Poniosło mnie :DD:
Tak trochę nawiązując do tematu. W czasie remontu tegoż wiaduktu Pt będą jeździły na całej trasie czy tylko do Dańdówki?