TRS

Train Railroad Simulator, to symulator prowadzenia pociągów i tramwajów. Istnieje mnóstwo polskich dodatków w postaci pojazdów i infrastruktury...
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

TRS

#1 Post autor: 105N-#338 » 28 lut 2009, 23:45

Gra ktoś może w TRS? :mryellow: .

Gra ogólnie o kolei (www.trainz.pl)
ale również są tworzone do niej tramwaje (www.ptram.eu).

Niestety nie wszystkie tramwaje są dopracowane. Ale za to jest cały park Moherrusów ( lub jak kto woli Moderusów ). Żelazek narazie brak :(
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5408
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#2 Post autor: luki » 01 mar 2009, 01:36

Ja od czasu do czasu gram (a raczej korzystam - bo grą trochę trudno to nazwać) w TRS.
Zbudowałem sobie nawet troszku funkcjonalną mapkę rejonu Katowic :D
W kolei też nie pogardzę. Buduję sobie fikcyjną mapkę z elementami i klimatem polskiej kolei.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: TRS

#3 Post autor: Lohner » 01 mar 2009, 06:28

105N-#338 pisze:Niestety nie wszystkie tramwaje są dopracowane. Ale za to jest cały park Moherrusów ( lub jak kto woli Moderusów ). Żelazek narazie brak :(
Załatwiłem żelazka. Będą jakoś w Maju dopiero. Bo teraz jest robiony FPS 123N Hipolit.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

Re: TRS

#4 Post autor: 105N-#338 » 01 mar 2009, 11:32

TŚ-ZKT1 pisze:
105N-#338 pisze:Niestety nie wszystkie tramwaje są dopracowane. Ale za to jest cały park Moherrusów ( lub jak kto woli Moderusów ). Żelazek narazie brak :(
Załatwiłem żelazka. Będą jakoś w Maju dopiero. Bo teraz jest robiony FPS 123N Hipolit.
Wielkie dzięki ;)

Aa ja sobie zbudowałem ZST - Zabrzański Szybki Tramwaj :lol: . Noo co... pomarzyć sobie już nie wolno ? ;]
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#5 Post autor: Marcin » 01 mar 2009, 21:06

Dziś zakupiłem TRS 2004 za 9,90 planuje zbudować linię 38 na dobry początek i na rozgrzewkę ;).

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#6 Post autor: Lohner » 01 mar 2009, 21:13

Marcin pisze:Dziś zakupiłem TRS 2004 za 9,90 planuje zbudować linię 38 na dobry początek i na rozgrzewkę ;).
Ja mam takie: Trainz 2002, Trainz Railroad Simulator 2004, Trainz Railroad Simulator 2006 i Trainz Classic 1&2 :)
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#7 Post autor: Marcin » 01 mar 2009, 21:14

TŚ-ZKT1 pisze:Ja mam takie: Trainz 2002, Trainz Railroad Simulator 2004, Trainz Railroad Simulator 2006 i Trainz Classic 1&2 :)
Opyl na alledrogo.pl jako pakiet dla miłośników kolei :).

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#8 Post autor: Lohner » 01 mar 2009, 21:17

Marcin pisze:
TŚ-ZKT1 pisze:Ja mam takie: Trainz 2002, Trainz Railroad Simulator 2004, Trainz Railroad Simulator 2006 i Trainz Classic 1&2 :)
Opyl na alledrogo.pl jako pakiet dla miłośników kolei :).
Chciałbyś :-|
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5408
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#9 Post autor: luki » 01 mar 2009, 21:37

Marcin pisze:Dziś zakupiłem TRS 2004 za 9,90
A nie lepiej było 2006 ? Ja kupiłem takowego za 19,90 ale już dłuższy czas temu.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#10 Post autor: 105N-#338 » 02 mar 2009, 19:09

Marcin pisze:Dziś zakupiłem TRS 2004 za 9,90 planuje zbudować linię 38 na dobry początek i na rozgrzewkę ;).
Gdzie kupiłeś?
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#11 Post autor: Marcin » 02 mar 2009, 19:15

105N-#338 pisze:Gdzie kupiłeś?
W Saturnie w Silesii.

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#12 Post autor: Lohner » 02 mar 2009, 21:52

Marcin pisze:Dziś zakupiłem TRS 2004 za 9,90 planuje zbudować linię 38 na dobry początek i na rozgrzewkę ;).
Taką długą linię chcesz zbudować :?: :mryellow: :-P
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#13 Post autor: 105N-#338 » 03 mar 2009, 20:02

TŚ-ZKT1 pisze:
Marcin pisze:Dziś zakupiłem TRS 2004 za 9,90 planuje zbudować linię 38 na dobry początek i na rozgrzewkę ;).
Taką długą linię chcesz zbudować :?: :mryellow: :-P
Dokładnie, weź się nie przemęczaj ;P
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#14 Post autor: Marcin » 03 mar 2009, 20:31

105N-#338 pisze:Dokładnie, weź się nie przemęczaj ;P
Dla mnie to i tak wyzwanie xd.Jutro pierwsze screeny ;].

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#15 Post autor: 105N-#338 » 03 mar 2009, 21:08

Więc rozkręć się i dobuduj dojazd do zajezdni :mruga: :P
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#16 Post autor: Marcin » 03 mar 2009, 21:22

105N-#338 pisze:Więc rozkręć się i dobuduj dojazd do zajezdni :mruga: :P
Postaram się, póki co jedyne doświadczenie mam w budowaniu w BAHN'ie :).

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#17 Post autor: 105N-#338 » 03 mar 2009, 21:29

Życze powodzenia ^^. Ja już zbudowałem trase "Kotlet" ( :lol: - nie miałem czasu na myślenie nad nazwą.. ) i mam tam kilka lini:

3 - Osiedle Zamkowe Pętla - Huta Pokój
4 - Czarny las ob. Huty Pokój - Huta Pokój ( Trochę okrężna, bez pętli obsługiwana 111N :P )
5- Osiedle Leśne - Stadion :P
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

luksus
Posty: 474
Rejestracja: 11 gru 2007, 16:40
Lokalizacja: Chorzów

#18 Post autor: luksus » 03 mar 2009, 21:39

Mam też TRS. Przyznam, że budowanie mapki jest męcząca i pracochłonne, ale efekt niektórych screenów, które widziałem jest naprawdę imponujący.

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#19 Post autor: 105N-#338 » 03 mar 2009, 21:53

Męczące, ale jak już się coś skleci, i się po tym śmiga stozłomką, ma się tą sadysfakcję ;)
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5408
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#20 Post autor: luki » 03 mar 2009, 21:55

Ja się postaram w najbliższych dniach pochwalić moją pracą nad mapą kolejową. Ma być głównie ładna, ale funkcjonalna także, dopracowuję każde szczegóły techniczne i przepisowe przy sygnalizacji i wskaźnikach.

Pokażę też mapkę TŚ - niestety piękna ta już nie jest, raczej z myślą funkcjonalności ją buduję.
Moje trasy tramwajowe to:
0 - trasa jak rzeczywista
6 - Brynów - Stadion
11 - tak jak 0, tylko do Stadionu
13 - tak jak w rzeczywistości
14 - Mysłowice - Szopienice
15 - Katowice - Sosnowiec - Rondo Ostrogórskie
16 - tak jak w rzeczywistości
19 - Pl. Miarki - Stadion
20 - wersja remontu Gliwickiej, czyli tylko do Pl. Wolności
23 - trasa jak rzeczywista
33 - tak jak w rzeczywistości

Dalsze relacje niemożliwe - zabrakło torów ;)
Na linii kursują w sumie tylko 105N w stylu Warszawskim - klasycznym
Jako żelazka dałem bulwy ;)
Mijanki są dobrze funkcjonalne...
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#21 Post autor: 105N-#338 » 03 mar 2009, 22:00

luki pisze: Dalsze relacje niemożliwe - zabrakło torów ;)
A wiesz jak się powiększa teren? Tzn czy już powiększałeś?
Bo nie wiem czyj est jakaś granica.
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#22 Post autor: Marcin » 03 mar 2009, 22:01

luki pisze:15 - Katowice - Sosnowiec - Rondo Ostrogórskie
Rondo E.Gierka ;).

Podoba mi się na twojej mapie efekt GOPowskich torów :).

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#23 Post autor: 105N-#338 » 03 mar 2009, 22:08

Mapka jest opublikowana?
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#24 Post autor: Marcin » 03 mar 2009, 22:11

105N-#338 pisze:Mapka jest opublikowana?
Znajomości wśród VIPów trzeba mieć ;].

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5408
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#25 Post autor: luki » 03 mar 2009, 22:15

105N-#338 pisze:Mapka jest opublikowana?
Mapka nieopublikowana. Ale może wrzucę to co mam jako beta. Tylko upiększę by nie było siary, że sama gleba i tory są ;)
Marcin pisze:Podoba mi się na twojej mapie efekt GOPowskich torów :) .
(C) ;)
105N-#338 pisze:A wiesz jak się powiększa teren? Tzn czy już powiększałeś?
Bo nie wiem czyj est jakaś granica.
Oj musiałem powiększać, bo w jednym kwadracie bym wiele nie pomieścił. Robi się to tak, że leci się do końca terenu, gdzie mamy już przepaść i bodajże jak masz narzędzia (z prawej strony) to tam gdzie jest zarządzanie terenem (wysokość itp) to jest jeszcze rozwinięcie (strzałka w dół) i powinien być przycisk "powiększ". Taki kwadratowy symbol w okrągłym przycisku. Klika się to, a potem chyba w te pustkę gdzie się chce mieć teren.
A jeśli chodzi o granice - to zdaje się jest brak granic. Z tego co słyszałem, można zbudować trasę tak wielką, że najszybszy komputer padnie ;)
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
105N-#338
Posty: 162
Rejestracja: 26 lut 2009, 07:24
Lokalizacja: Zabrze - Mikulczyce
Kontakt:

#26 Post autor: 105N-#338 » 07 mar 2009, 13:57

luki pisze:
105N-#338 pisze:Mapka jest opublikowana?
Mapka nieopublikowana. Ale może wrzucę to co mam jako beta.

A mógłbyś mi ją przesłać na e-mail'a? ;). Pośmigałbym na niej, i upiększył na swój gust? :P
3 Zabrze Mikulczyce Pętla - Zabrze Wolności - Zabrze Makoszowy Pętla

www.vista9x.republika.pl :)

klik95
Posty: 12
Rejestracja: 05 mar 2009, 19:55
Lokalizacja: Zabrze

Re: TRS

#27 Post autor: klik95 » 15 maja 2009, 15:30

Ja polecam Czeskie tramwaje do TRS :eye:
Budowałem jakieś trasy, ale wolę jednak kolejówki budować, a najbardziej oczywiście jeździć 8)

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: TRS

#28 Post autor: Lohner » 22 maja 2009, 22:18

klik95 pisze:Ja polecam Czeskie tramwaje do TRS :eye:
Budowałem jakieś trasy, ale wolę jednak kolejówki budować, a najbardziej oczywiście jeździć 8)

Gdyby ktoś szukał Czeskich tramwajów do TRS-a to daje linka ---->>>>> www.ts2009.xf.cz
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Karix26
Posty: 56
Rejestracja: 24 kwie 2012, 19:07
Lokalizacja: Mysłowice

#29 Post autor: Karix26 » 27 maja 2012, 21:11

Kupiłem sobie niedawno i gram :mryellow: bardzo fajny symulator.
tramwaj 26 Mysłowice-Milowice

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości