Wagony robocze
Wagony robocze
Mam pytanie, jakie obecnie są sprawne wagony robocze, które regularnie opuszczają bramę zajezdni?
Zamiast zakładać na każde pytanie nowy temat zadawaj je w dawno utworzonym odpowiednim temacie.
Link
Link
elot360, po co odsyłasz patryk644 do innego tematu, by po raz kolejny zadawał pytanie. Założył temat w dobrym dziale więc tutaj należałoby odpowiedzieć. Kolejna osoba która będzie na ten temat szukać informacji w łatwy sposób ją znajdzie.
Z R-4 do prac torowych (najczęściej w godzinach nocnych) wyjeżdża 105Na 135R z lorkami.
Co jakiś czas po liniach całego regionu Zakład Torów i Sieci jeździ 105Na 143L dokonując przeglądów sieci.
Z tego co mi wiadomo:patryk644 pisze:Mam pytanie, jakie obecnie są sprawne wagony robocze, które regularnie opuszczają bramę zajezdni?
Z R-4 do prac torowych (najczęściej w godzinach nocnych) wyjeżdża 105Na 135R z lorkami.
Co jakiś czas po liniach całego regionu Zakład Torów i Sieci jeździ 105Na 143L dokonując przeglądów sieci.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki
135R obecnie przebywa na Stroszku w zastępstwie za zepsutego wartburga 39R. Wygląda na to że Gliwice w obecnej chwili, zostały bez wagonu roboczego.luki pisze:.Z tego co mi wiadomo:patryk644 pisze:Mam pytanie, jakie obecnie są sprawne wagony robocze, które regularnie opuszczają bramę zajezdni?
- mi4chal744
Wagon #639 stał się już wagonem roboczym i już nosi numerek jako #639R. Stoi na placu cały pomarańczowy i jak zwykle dostał światła LED-owe
. Niebawem wrzucę fotkę 

Linia 2:Gliwice Zajezdnia- Zabrze Damrota- Zabrze Prof. Religi- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
Linia 5:Zabrze Zaborze Pętla- Zabrze Plac Wolności- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
Linia 5:Zabrze Zaborze Pętla- Zabrze Plac Wolności- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
- tramwajarze z19
- Kontakt:
39R i 83R nie mają na pewno silników spalinowych, o #44 nie znalazłem informacji (być może został już dawno przenumerowany), natomiast mam dylemat co do #91. Tu nie jestem pewien czy ma, może nawet gdyby miał to nie wiadomo czy też to działa.IgorMike pisze:Czy na stanie TŚ są jeszcze jakieś działające wagony z zamontowanymi silnikami/agregatami dieselowskimi?
No bo niby kiedyś były #39R, #44, #83, #91, a jak z tym jest teraz?
Linia 6:Bytom Szkoła Medyczna - Urząd Miasta - Bytom Plac Sikorskiego - Rozbark - Łagiewniki - Chorzów Rynek - Park Śląski - Dąb - Katowice Rynek - Katowice Plac Miarki
- mi4chal744
Re: Wagony robocze
#639 prawdopodobnie przeznaczony do kasacji a w jego miejsce będzie #506 który przechodzi przeróbkę
Linia 2:Gliwice Zajezdnia- Zabrze Damrota- Zabrze Prof. Religi- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego