Lista taboru

Dyskusje o technicznych wagonach serii N, 13N, 105N i KSW.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
luki
Posty: 5408
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

Lista taboru

#1 Post autor: luki » 03 lut 2009, 20:16

Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

DW
Posty: 8048
Rejestracja: 13 lis 2006, 19:56
Lokalizacja: Sosnowiec

#2 Post autor: DW » 03 lut 2009, 21:21

#83 po remoncie w ZUR podobno przeszedł do Gliwic, gdzie ma służyć jako pług.

A co do będzińskiej lorki wieżowej #87 to daliby na nią trochę świeżej farby i też mogliby postawić ją, tak jak Stroszek jako pomnik :P Bo na razie to tylko gnije na zajezdni...

Rafał z Helenki
Posty: 265
Rejestracja: 27 lut 2008, 18:21
Lokalizacja: Zabrze

#3 Post autor: Rafał z Helenki » 18 cze 2011, 15:32

Istnieją jeszcze wagony 110R z Zawodzia, 18R i 91R z Gliwic?
:)

hanys76
Posty: 8928
Rejestracja: 12 lis 2006, 16:03
Lokalizacja: Górny Śląsk

#4 Post autor: hanys76 » 18 cze 2011, 17:36

Rafał z Helenki pisze:Istnieją jeszcze wagony 110R z Zawodzia, 18R i 91R z Gliwic?
110R jest na chodzie, niekiedy pojawia się na mieście jako holownik np. A co do tych Gliwickich wagonów to musiałby ktoś z tamtych okolic się wypowiedziec :)

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5408
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#5 Post autor: luki » 19 cze 2011, 09:49

Rafał z Helenki pisze:Istnieją jeszcze wagony 110R z Zawodzia, 18R i 91R z Gliwic?
Przecież wszystkie wozy masz na liście taborowej WPK, link w pierwszym poście.
Co do "chodliwości" tych gliwickich musiałby się wypowiedzieć ktoś z tamtego rejonu.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
N
Posty: 191
Rejestracja: 14 lut 2010, 09:45
Lokalizacja: Bytom

#6 Post autor: N » 21 cze 2011, 15:20

Nie ma takich wozów, jak 18R i 91R - są za to 18 i 91. :-P

18 służy jako wóz przetokowy, jeździ niewiele, ale jeździ. 91 pojawia się od czasu do czasu na torach, przeważnie jednak jako zwykły roboczy - silnik spalinowy działa (a raczej niedawno jeszcze działał...), ale nie jest wykorzystywany.

Awatar użytkownika
Kamil105Na
Posty: 189
Rejestracja: 28 lip 2010, 19:36
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

#7 Post autor: Kamil105Na » 22 cze 2011, 18:33

A ten silnik spalinowy stanowi napęd wozu ?
Pozdrawiam !!!
Tramwaje Elektryczne w Zagłębiu Dąbrowskiem Sp. Akc.

Awatar użytkownika
Boguś
Posty: 4741
Rejestracja: 17 lis 2006, 16:30
Lokalizacja: Katowice-Piotrowice

#8 Post autor: Boguś » 23 cze 2011, 21:33

Kamil105Na pisze:A ten silnik spalinowy stanowi napęd wozu ?
Jak nie ma napięcia w sieci, to tak.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość