U mnie zainteresowanie tramwajami zapoczątkował rok 1997 (wtedy miałwm 6 lat ) do miłośnictwa doprowadził mnie mój ojciec - Motorniczy. Dokładnie pierwszy raz do pracy zabrał mnie 21.02.1997 ( wtedy miał pełnić służbę na 252 #444 ) Po całym dniu pracy z nim poczułem że tramwaje to moje zainteresowanie. W 1998 r. moja rodzina wprowadziła się do domu na Andersa w Sosnowcu. W tym roku zacząlem spisywać pierwsze obsady z linii 26 i 27. 7.09.2001 r. odbyłem swoją pierwszą samotną podróż tramwajem do szkoły podstawowej 6 ( tam chodziłem ,wysiadałem na przystanku ,,Estakada,, ) pojazd którym jechałem to był skład konstali #440+446 .Od tego momentu mój tata zabierał mnie w weekendy do pracy. Wszystko zmieniło się w 2006 r. ,kiedy tata stracił pracę. Wtedy postanowiłem że po ukończonych lekcjach w gimnazjum będę jeżdzić róznymi liniami tramwajowymi dla przyjemności .27.07.2009 pierwszy raz jechałem tramwajem po śląsku ( #816 linia 6 .) W 2011 roku (jako student)samotnie wyemigrowałem do innego domu ,ktory również znajduję się przy ul. Andersa. z dniem 10.04.2019 r. założyłem konto na tym serwisie ( w tym samym dniu również zostałem motorniczym)
Autobusy
Może pisząc o tym odbiegnę od tematyki forum, ale chciałbym się z wami tym podzielić
Wszystko zaczęło się od mojego dziadka[*].
Pracował on na zaj. Gołonóg jako dyspozytor.
Pierwszy dzień w jego pracy spędziłem 30.07.1999.r.
Bardzo fajnie mi się z nim pracowało, szczególnie zapamiętałem jego stanowisko i budynek zajezdni.
Na zajezdni przebywały bardzo fajne pojazdy- Ikarusy
280.26, 260.04, Jelcze M11, 120M i przeróżne pojazdy
techniczne .W 2002.r, na swoje 11-ste urodziny dostałem
aparat Nikon, wtedy zacząłem robić zdjęcia pojazdom
i zbierać je w moim albumie. .Po śmierci dziadka (2004)
już na poważnie zacząłem interesować się autobusami.
Znałem je wszystkie, z każdej zajezdnii.
W 2006.r do PKM dotarły nowe solarisu U15.
Szybko znalazłem sobie ulubieńca- #342 .
W 2016 roku założyłem sobie konto na Phototrans.pl
ale długo go nie miałem .Wykasowałem je po tygodniu.
Zainteresowanie autobusami zaczęło opadać 6.03.br.
kiedy to spłonął mój ulubiony autobus.
Mimo to nadal na widok przejeżdżających autobósów
cieszę się